Сьогодні пройшла чергова зустріч студентів гуртка “Українські славістичні студії: історико-філологічний аспект”, які традиційно проводять завідувач кафедри інформаційної, бібліотечної, архівної справи та соціально-політичних і гуманітарних дисциплін – Хоменко О.О. та викладач кафедри – Мовчан О.В.
Особливо приємно, що сьогодні до нас завітала директор центру заочного та дистанційного навчання та наша колега – Шиян О.М., яка теж була активним учасником міні-заходу!
Під час зустрічі студенти підтвердили свої здогадки про найвідоміші на весь світ страви нашої української кухні.
З’ясували для себе нові рецепти начинок і поєднання незвичних смаків, таких як налисники з оселедцем і зеленою цибулькою та маскарпоне+креветки.
Дізналися, що борщ можна готувати з додаванням яблук або груш.
Також студенти добре знали, до якої страви подається хрін і пампушки з часником.
Учасникам гуртка сьогодні стало відомо, що банош традиційно мають готувати лише чоловіки і, бажано, на вогнищі – це давня традиція.
А також відкрили для себе нову українську страву, яку подають у ресторанах зарубіжжя – це шпундра)))
P.S. Також студенти пройшли захопливу вікторину на платформі Quizizz з історії нашої української кухні (від періоду Русі-України до ХХ століття)